MUZEUL Etnografic Radauti
Muzeul detine un patrimoniu de aproximativ 8000 de piese muzeografice, organizate în 13 colectii, din care 1000 sunt expuse in expozitii permanente, iar restul se afla conservate in patru depozite modernizate. Remarcabile sunt colectiile: de carte veche si manuscrise, pictura si icoane, ceramica, lemn, metal os si piele, obiecte si instrumente muzicale, oua incondeiate, podoabe populare, tesaturi si piese de port popular.
Totodata muzeul detine un fond documentar si o biblioteca cu peste 4000 de volume.
Cladirea muzeului, construita in 1860, este monument de arhitectura si adaposteste o bogata colectie de etnografie, de peste 8.000 de piese: ceramica (ceramica smaltuita si colorata de Radauti, Kuty, Paltinoasa, Siret, ceramica neagra de Marginea), unelte si ustensile folosite in industria casnica textila, tesaturi de interior, port popular din zona, podoabe, mobilier, obiecte din corn, os si metale, instalatii tehnice traditionale, ustensile agricole si pastorale, icoane si arta plastica.La atelierul de olarie lucreaza urmasul mesterului Constantin Colibaba, Florin Colibaba.
Muzeul recompune "dulceața" austeră a casei țărănești, în care patul constituie suportul pentru etalarea celor mai frumoase țesături, iar lada de zestre este nelipsită. Obiectele de ceramică, vasele din secolul al XIX-lea, bogat ornamentate, obiectele de uz casnic: lingurile, coșercile, chipernițele și ploștile recompun cu maximă fidelitate universul arhaic. Nu au fost uitate nici podoabele de port popular: chimirele, colierele și pălăriile, care amintesc de bătrânii satului. * Muzeul deține o pinacotecă de 300 de piese reprezentând pictură de șevalet în ulei; * Icoanele vechi, pictate de peneluri anonime, sunt datate în secolele XVIII-XIX * Colecția de lemn cuprinde 1.000 de exemplare: unelte și ustensile casnice, piese de mobilier și instalații tehnice * Colecția de port popular include peste 1.000 de veșminte. Piesele de atracție: cămășile femeiești, datate în perioada primului război mondial și a doua jumătate a secolului XIX