Warning: include(menu.php): failed to open stream: No such file or directory in /home2/meda01/public_html/at_rasca_ro.php on line 96

Warning: include(): Failed opening 'menu.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php56/usr/share/pear:/opt/alt/php56/usr/share/php') in /home2/meda01/public_html/at_rasca_ro.php on line 96

MĂNĂSTIREA RÂȘCA

Ctitorie a vestitului domnitoru al tarii Moldovei, Alexandru Lapusneanu. Construita intre 1554-1558 ca necropola domneasca a familiei.

Are aspectul unei adevarate fortarete remarcandu-se printr-o deosebita valoare arhitectonica si artistica, ce reinvie si continua traditiile epocii lui Stefan cel Mare si Petru Rares.

In interiorul incintei, se afla Casa Domneasca care trebuia sa slujeasca familiei domnitorului nu numai ca locuinta ci si ca loc de refugiu in caz de primejdie.

Desi a suferit transformari de-a lungul anilor, ea pastreaza ramele de piatra ale ferestrelor, cu profile in stilul renasterii transilvanene, confirmand astfel legaturile stranse ale lui Lapusneanu cu orasele de peste munti si in special cu Bistrita, de unde au fost adusi mesterii pietrari care au lucrat la Slatina.

Asa cum se prezinta astazi, manastirea este rezultatul unor restaurari succesive.

 Pensiunea turistică "FLOARE DE COLȚ"
comuna Pojorâta • județul Suceava • cod poștal 727440 • România • Telefon: +40 723 691 632,
www.pensiuneafloaredecolt.ro

Home Sitemap Contact

Copyright 2009 - Pensiunea FLOARE DE COLȚ . . . . . . dezvoltare: OVO-Media